KAYSERI

Maandag 20 augustus
Over deze dag valt niet zo veel te vertellen. We moesten lang wachten op de bus naar Kayseri en kwamen na een mooie busrit om ongeveer 8 uur in Kayseri aan.
Het zoeken naar een goedkoop hotel verliep vlot.
Wat ons opviel waren de lange rijen voor de banken en pinautomaten. Enige gene om bij elkaar over de schouder mee te kijken bestaat er niet. Het hoogste bankbiljet is 10 miljoen, ongeveer f 20. Dus probeer maar eens een auto met contant geld te betalen in eenheden van 20 gulden. Het drukken van nieuwe bankbiljetten kan de inflatie niet bijhouden want we denken dat de koers van de Turkse Lira 1 % per dag stijgt. De prijzen worden dan ook veelal in dollars aangegeven.

Dinsdag 21 augustus
Vandaag een rustdag gehouden in Kayseri. Uitgeslapen tot negen uur en geslenterd naar de medressen, de moskee. Dick heeft een bezoek gebracht aan de hamam. Voor een tientje kon hij gebruik maken van Turks bad en sauna, met een ruwe washand grondig gewassen en tenslotte hardhandig gemasseerd. Ook werden enige wervels in zijn ruggengraat van borst en nek gekraakt. Tot nu toe heeft hij er nog geen nadelige gevolgen van ondervonden.

Vanuit het hotelkamerraam hebben we uitzicht op het centrum van de stad met zijn bouwactiviteiten. Een historische graftombe wordt gelukkig ontzien bij het aanleggen van een verkeersweg onder de grond.

's Avonds kunnen we genieten van een Turkse zanger die verhalende liederen zingt, zichzelf begeleidend met een soort luit. Als hij niet vaak de liederen herhaalt, moet hij een ongelooflijk grote hoeveelheid tekst in zijn hoofd hebben, want hij zingt bijna drie uur lang achter elkaar. Dit alles op een romantisch plekje onder bij de vestingmuur.      

` a

let op tekst bij handje!

rijen voor de bank

 

 

de baas van het hotel