CAPPADOCIA

Woensdag 22 augustus
We hebben een snelle bus naar Cappadocia en komen terecht in het plaatsje Goreme. Een goedkoop, niet al te schoon pension hebben we gevonden. We krijgen meteen een hele goede indruk van Cappadocia door een bezoek aan het Openlucht Museum. Grappig is de imitatie van de Byzantijnsche kapelletjes uitgehouwen in het tufsteen met Byzantijnsche fresco's van ruim 1000 jaar. Compleet met pilaren die geen functie hebben.

We merken aan de prijzen dat we hier in een streek komen waar meer toeristen komen dan we gewend zijn. Alles is gewoon twee keer zo duur vergeleken met b.v. Kayseri. Veel blote benen, shorts, backpackers. Hopelijk mooie muziekcd's gekocht.

Donderdag 23 augustus
We hebben besloten met een scooter het landschap van Cappadocia te doorkruisen. We huren een scooter tegen allerlei voorwaarden waarbij we volledig "responsible" zijn voor de scooter en voor onszelf. Extra verzekering afsluiten kan niet in Turkije.

We gaan voorzichtig op weg naar een ondergrondse stad. Bij de ingang probeert een gids ons bang te maken dat we kunnen verdwalen in de ondergrondse stad. "So we need a guide. Maar alles valt heel erg mee. De weg is keurig netjes aangegeven met pijlen. We zijn zeer onder de indruk van de stad waar wel drie verdiepingen in voorkomen. Met vele gangen, kamers, keukens, ventilatiekanalen, zelfs stallen voor dieren.

Daarna een lange rit met een middagpauzelunch in een onbetekenend dorpje. Het broodje met kaas en tomaat werd door de plaatselijke kruidenier persoonlijk klaar gemaakt.
Na een uur kwamen we aan in Urgup en zagen een bord met "point of view". Bij aankomst beneden boden meteen Turkse jongetjes hun diensten aan, maar we wisten niet waarvoor. We zijn ze min of meer ontvlucht en een kopje thee gaan drinken in het park.

Lezing in de gids vertelde ons dat de diensten werden aangeboden voor begeleiding in de 700 m lange tunnel naar het uitzichtspunt aan de top.

Het volgende bezoek was aan een oud monnikenklooster in Zelve. Die gaf ons een goede indruk van het wonen in grotten.

De laatste rit voerde door een landschap met stenen champignons, hoge falussen en tientallen zgn. schoorsteenhuisjes.

Vrijdag 24 augustus
We hebben een lange reis in het vooruitzicht die vlot verliep.
Negen uur hadden we de bus in Goreme, kwamen 12.40 uur in Konya aan en konden 20 minuten later een rechtstreekse bus nemen naar Denizli, waar we om acht uur aankwamen. Hier waren opvallend veel "huslers" voor de taxi's, voor accommodatie en busondernemingen.

Volgende stap was naar Pamukkale met een minibus. Een jongen bood ons goede accommodatie aan in Pamukkale voor weinig geld. Hij bleek dat ook waar te kunnen maken.

        cappadocia                cappadocia

        blokkade steen in onderaardse stad                              

                                         cappadocia         

` a                  

let op tekst bij handje!

busstation

openluchtmuseum cappadocia

cappadocia

cappadocia

cappadocia

cappadocia

cappadocia

goreme in cappadocia

pad in onderaardse stad